Monday, July 27, 2009

KERAJAAN TURKEY MEMANG CELAKA MENAHAN 200 PEJUANG HIZBUT TAHRIRKerajaan Turki memang celaka, kononnya memperjuangkan Islam tetapi memang hakikatnya pemerintah sekular bangsat. Semasa AKP pertama kali menang dalam pilihnraya, saya sendiri terkejut. Tetapi kemudian saya sendiri tak terkejut, mereka telah mengorbankan agama mereka demi untuk berkuasa. Ini diakui oleh pemimpin mereka sendiri Rasid Tayyib Erdogan dan Abdullah Gul. Kedua-dua celaka ini menyatakan dasar-dasar mereka akan membuktikan mereka tetap negara sekular bukan negara Islam. Malah Erdogan menjemput Barak memberi ucapan dalam Perlimen Turki, satu pengkhianatan kepada ummat Islam. Kemudian si bangsat ini berlakon pula dalam sidang Davos. Ini bukanlah kali pertama Syabab HT ditangkap pemerintah bangsat Turki ini.

Wahai ummat Islam, bukalah mata dan hati anda. LIHATLAH, BAGAIMANA PARTI YANG KONONNYA MEMPERJUANGKAN ISLAM HARI INI MENJADI BARUA AMERIKA MENENTANG KEBANGKITAN ISLAM. SEMOGA ALLAH MENGHINA MEREKA LEBIH HINA DARI BINATANG, BALHUMADHALLU.
parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}"
href="http://4.bp.blogspot.com/_nTuxMpRj0VU/Smzy4URUc9I/AAAAAAAAAjw/2USsei_EU9Y/s1600-h/53875.jpg">Kerajaan Turki Menahan 200 orang Aktivis Hizbut Tahrir
Saturday, 25 July 2009 18:27


Agensi berita negeri, Anatolia telah melaporkan sekitar 200 orang yang di syaki sebagai ahli Hizbut Tahrir telah di tahan oleh pihak berkuasa di Turki. Menurut Press TV Report, Unit Khas Pasukan Keselamatan Turki telah melancarkan operasi secara serentak ke seluruh 23 wilayah di Turki. Operasi itu di lancarkan dua hari sebelum Konferens Khilafah Hizbut Tahrir Turki yang di jadualkan akan berlangsung pada hari Ahad ini.

Kita sama-sama berdoa semoga Allah Subhanahu wa Taala menganugerahkan mereka kesabaran di atas ujian dan dugaan ini. Sesungguhya Allah Subhanahu wa Taala menguji orang-orang yang dikasihiNya. Sememangnya, penangkapan ini adalah satu tindakan pengecut dan terdesak Kerajaan Turki disebabkan sejarah kekuatan Hizbut Tahrir dan kebangkitan seruan ke atas mengembalikan Khilafah di Turki yang semakin kedengaran. Erdogan dan pemerintahan beliau sepatutnya menyedari bahawasanya penahanan dan penangkapan ini tidak akan sekali-kali menghentikan mahupun melengahkan kemenangan Allah Subhanahu wa Taala dan berdirinya semula Daulah Khilafah.

Rasullullah Sallallahu Alaihi wa Sallam bersabda :
بدأ الإسلام غريبًا وسيعود غريبًا كما بدأ فطوبى للغرباء قالوا يا رسول الله ومن الغرباء؟ قال »
.« الذين يصلحون عند فساد الناس
“ Islam muncul pertama kali dalam keadaan terasing dan akan kembali terasing sebagaimana mulainya, maka berbahagialah orang-orang yang terasing tersebut. Para sahabat berkata, “Wahai Rasulullah, siapa al-ghuraba (orang terasing) ini?” Rasulullah Sallallahu Alaihi wa Sallam bersabda, “Mereka adalah orang-orang yang melakukan perbaikan ketika manusia sudah rosak.” [HR at-Thabrani dalam al –Kabir]


Sumber : Khilafah.com
mykhilafah.com

No comments: