Thursday, May 28, 2009

KAABA BAR DI MANHATTAN NEW YORK

AMACAM, TAK TERCABAR KE? BAR YANG DIREKABENTUK PERSIS KAABAH DI MASJIDIL HARAM DINAMAKAN KAABA BAR DI TENGAH MANHATTAN NEW, YORK.

SAYA DAH BAGI TAHU BANYAK KALI, KITA PERLUKAN KHILAFAH.




5 comments:

Nashir as Sunnah said...

wah..xde bentuk lain ke??
xde ulasan dri org yg membuat seni bina tempat minum kencing syaitan ni ke wuzaraa..
silap hari bulan ada flight landing kt situ nanti..ahaks..

darrQARAR said...

Hadis Ibnu Umar r.a: Diriwayatkan daripada Nabi s.a.w katanya: Baginda telah bersabda: Kamu semua adalah pemimpin dan kamu semua akan bertanggungjawab terhadap apa yang kamu pimpin. Seorang pemerintah adalah pemimpin manusia dan dia akan bertanggungjawab terhadap rakyatnya. Seorang suami adalah pemimpin bagi ahli keluarganya dan dia akan bertanggungjawab terhadap mereka. Manakala seorang isteri adalah pemimpin rumah tangga, suami dan anak-anaknya, dia akan bertanggungjawab terhadap mereka. Seorang hamba adalah penjaga harta tuannya dan dia juga akan bertanggungjawab terhadap jagaannya. Ingatlah, kamu semua adalah pemimpin dan akan bertanggungjawab terhadap apa yang kamu pimpin.


~wallahua'lam,akhir zaman,ramai terzalim kerana ulama' semakin sesat dan menyesatkan,xboleh khusus kat mana2 badan.

~yang penting sebagai manusia terzalim,kerana sedar langkah itu luas Allah yang sediakan segala.

darrQARAR said...

Sesungguhnya Allah tidak mencabut suatu ilmu secara sekaligus
setelah dianugrahkan kepadamu. Namun Allah Subhanahu wa Ta'ala akan mencabutnya
dari manusia dengan mewafatkan para ulama berserta ilmunya. Maka yang tersisa
hanyalah orang-orang jahil. Apabila mereka dimintai fatwa maka mereka memberi
fatwa menurut pendapat mereka sendiri. Maka mereka sesat dan menyesatkan"
[Hadits Riwayat Al-Bukhari dalam Kitab Al-I'tisham bil Kitab wa Sunnah 8/282.
Hadits ini diriwayatkan juga dengan lafal yang berbeda oleh Imam Muslim, Ahmad,
At-Tirmidzi, Ibnu Majah dan Abu Daud]

xordy said...

sorry comment untuk post yang dah lebih setahun ni.

first of all, please, jangan ambik bulat2 facts dari internet. buat research dulu. ni apple store dalam pembinaan, the complete project bukan berwarna camtu. ianya camni
http://www.gearfuse.com/wp-content/uploads/2009/03/apple_store2.jpg

the reason warna hitam sebab apple nak rahsiakan project store ni. so takde ape ape pun yang berkenaan dengan mekah.

second. bar yang disebut bukan lah bar tempat minum arak. it's a Genius Bar, tempat untuk pengguna2/customer2 apple untuk mendapatkan servis after sales. takde pun tempat minum arak kat sini. kalau tak caya, pegi google "Genius Bar"


buat la research dulu. jangan hanya percaya pada satu source sahaja.

WUZARA said...

Terima kasih Xordy atas teguran.