Tuesday, May 4, 2010

BLOK MINYAK : KITA WAJIB BERSATU, BUKAN BERPECAHSaya tak sempat mengikuti perincian kes kawasan carigali minyak Blok L dan M yang menjadi hak milik Brunei.

Cuma saya nak kongsi suatu yang kita semua mesti sedar, seluruh wilayah Islam ini wajib disatukan, bukan terpecah belah begini.

1) PENJAJAH KUFAR MEMECAHBELAHKAN WILAYAH UMAT ISLAM DAN MENINGGALKAN PERTIKAIAN SEMPADAN YANG SAMPAI SEKARANG TIDAK SELESAI. ISTILAH YANG BIASA DISEBUT SEBAGAI NO MAN'S LAND. ANTARA SYRIA-JORDAN, YAMAN-UAE, SAUDI-YAMAN, MALAYSIA-INDONESIA, IRAN-IRAQ DAN BANYAK LAGI WILAYAH UMAT ISLAM. INI TELAH MENGAKIBATKAN KETEGANGAN, PEPERANGAN DAN PALING BERJAYA MENAIKKAN SENTIMEN ASSOBIYAH DIKALANGAN UMAT ISLAM.

2)US SEDANG CUBA MEMECAH BELAHKAN NEGARA UMAT ISLAM YANG ADA SEKARANG. PAKISTAN KEPADA 4 NEGARA, YAMAN 2, SAUDI 3, IRAQ 3, INONESIA KEPADA BEBERAPA DAN NEGARA-NEGARA LAIN. INI AGAR UMAT ISLAM SEMAKIN BERPECAH DAN US BOLEH MENGAWAL SECARA LANGSUNG PEMERINTAH YANG MEREKA PILIH.


SAYA MENYERU SELURUH UMAT ISLAM, LIHAT POLITIK INI DENGAN KACAMATA ISLAM YANG PALING JELAS, JANGAN SAMPAI KITA TERPANCING DENGAN SENTIMEN SEBEGINI. KITA WAJIB MENYATUKAN SELURUH NEGARA-NEGARA UMAT ISLAM INI DALAM SEBUAH NEGARA KHILAFAH, BUKAN TERUS TERPECAH BEGINI.

2 comments:

Ibn Ali said...

Setuju sejuta satu..!

WUZARA said...

Allahuakbar!!!